Energieoplossing industrie en transport

Samen met onze partners bij QING Sustainable, een technologisch ingenieursbureau, kunnen we grote bedrijven in de sectoren industrie en transport helpen met oplossingen op het gebied van verduurzaming en energie. Dat doen we eventueel met behulp van microgrids, waar lokaal opgewekte energie kan worden verspreid onder een of meerdere gebruikers. Het microgrid kan van het openbare stroomnet worden losgekoppeld en op die manier een rol spelen bij de onbalans op het stroomnet.

Voor bedrijven kunnen we hiermee energieplan op maat verzorgen, met eigen zonnepanelen en energieopslag. Via een slim algoritme kan de balans tussen productie en vraag worden beheerst en energie zo efficiënt en goedkoop mogelijk worden ingezet.

Door een goede samenwerking tussen bedrijven, netbeheerders en overheid, met een focus op collectieve transportcapaciteit, kan de flexibiliteit van de stroomvoorziening worden bevorderd.

Wij hebben de kennis en ervaring in de nieuwste duurzaamheidsoplossingen en technologieën op het gebied van zonne-energie, batterij-opslag en het optimaal inzetten van stroomvoorzieningen.

LC Energy werkt op dit moment al aan een aantal projecten, waarbij we onderzoeken of het mogelijk is om een combinatie te maken van zon en batterij en directe stroominvoeding bij het bedrijf “achter de meter”. Hoe voordelig dit is, hangt af van het verbruiksprofiel van het bedrijf over de dag en over het seizoen en van de beschikbaarheid van geschikte locaties voor een PV-opstelling in de buurt. Wij kunnen eventueel ook kijken of het voordelig is om bestaande productieprocessen, zoals transport of een heetwatervoorziening, te elektrificeren. Het implementeren van een batterij kan helpen om de kW-max component van de elektriciteitstransportkosten te reduceren. Dit levert vaak een aanzienlijke kostenbesparing op.

We zijn geïnteresseerd om contact te maken met innovatieve bedrijven met een netaansluiting van 8 MW of meer.

https://www.qing.nl/sustainable-roadmap

https://www.qing.nl/expertises/energy-consultancy

Bekijk al onze projecten

NIEUWSBRIEF

    Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een project naar keuze.