ONZE WERKWIJZE

Elke situatie is anders, daarom levert LC Energy maatwerk. Vertrouwen en transparantie zijn voor ons erg belangrijk. Bent u grondeigenaar en bent u geïnteresseerd? Dan kunt u geheel vrijblijvend in gesprek gaan met onze experts. Samen gaan we kijken of we tot een overeenkomst kunnen komen. Wij pachten het land van u (of van uw stichting of bedrijf) en geven het een duurzame bestemming. Voordat er een akkoord is, vinden er drie gesprekken plaats.

Drie gesprekken

Het eerste gesprek dient ter oriëntatie voor beide partijen. We verkennen of de optie voor u mogelijk interessant kan zijn. Wij hebben uw land al geselecteerd als zijnde geschikt. De pachtprijs wordt bepaald door de actuele hoogte van de subsidie, de locatie, de afmeting, de mogelijkheid een vergunning te krijgen en de kosten om het energieveld aan te sluiten op het stroomnetwerk. Tijdens dit eerste gesprek wordt duidelijk of we u inderdaad een passende offerte kunnen aanbieden. Wij laten u precies zien hoe het proces zal verlopen en wat het u op gaat leveren.

Tijdens het tweede gesprek bespreken we de contractvoorwaarden. Aan addertjes onder het gras doen wij niet. LC Energy gelooft in transparante en een open samenwerking. Daarom kunt u het contract op onze kosten laten beoordelen door een zelfgekozen juridisch adviseur, voordat u besluit te tekenen. Wij zoeken een langdurige samenwerking die aantrekkelijk is voor beide partijen.

Het derde gesprek is bedoeld om het contract te bespreken en te controleren of alles voor beide partijen goed is geregeld. U heeft inmiddels kunnen nadenken over de mogelijkheid om uw land voor een periode van vijfendertig jaar te verpachten. Wij vinden het belangrijk dat u alles goed afweegt, want u kunt niet tussentijds van de overeenkomst afzien. LC Energy doet namelijk een forse investering in de zonnepanelen en de ontwikkeling van het zonnepark.

Optieovereenkomst

Na deze drie gesprekken tekenen beide partijen de optieovereenkomst. Een optieovereenkomst bevestigt dat wij het zonnepark mogen gaan ontwikkelen. Wij starten met het regelen van de vergunningen, subsidie en financiering. Tijdens die periode ontvangt u een optievergoeding. Zodra alles is geregeld, beginnen wij met de ontwikkeling en ontvangt u huur voor de grond. De huurprijs leggen we voor vijfendertig jaar vast. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

NIEUWSBRIEF

    Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een project naar keuze.