WIE WIJ ZIJN

LC Energy is een jong Nederlands bedrijf, ontstaan uit twee ervaren marktspelers: Low Carbon uit Londen en QING uit Arnhem. LC Energy is opgericht met als doel 500MW aan zonneparken te ontwikkelen en te exploiteren in Nederland. Een belangrijke en mooie doelstelling, waar veel kennis en ervaring voor nodig is. Bij LC Energy werken dan ook kundige experts met een stevig track record in de ontwikkeling van zonneparken.

Hoe het begon

In de praktijk werkt LC Energy nauw samen met QING. QING was verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling (van initiatief tot en met de exploitatie) van één van de eerste grootschalige zonneparken van Nederland: het zonnepark langs de A15 op de afgedichte vuilstortplaats van AVRI in Geldermalsen. QING hield zich tijdens de ontwikkeling met alle mogelijke facetten bezig: de bouwvergunning, het ontwerp, alle benodigde overeenkomsten, de financiering (Triodos, PPM Oost en Avri), de omgevingsconsultatie en -participatie, de Europese aanbesteding voor het EPC contract (IB Vogt en Solarfields), de uitvoeringsbegeleiding, de inrichting van de exploitatie en de Power Purchase Agreement (van de Bron). Tijdens de totstandkoming van dit zonnepark is de basis gelegd voor de projectontwikkeling onder de vlag van LC Energy.

Maatschappelijk draagvlak

LC Energy wil bijdragen aan het versnellen van de energietransitie. Dit kunnen wij doen dankzij onze partner Low Carbon in Londen, een betrouwbare investeringsmaatschappij. En dat is fijn, want projectontwikkeling in zonne-energie is risicovol en kapitaalintensief. Dit komt voor een belangrijk deel door de grote afhankelijkheid van maatschappelijk draagvlak. De klimaatproblematiek en energietransitie moeten regelmatig ‘opboksen’ tegen partijen die zich verzetten tegen de komst van zonneparken. LC Energy begrijpt dit en zet zich altijd maximaal in om aan te tonen waarom de zonneparken van vandaag (en morgen) wél een goed idee zijn. We hanteren hierbij een transparant en succesvol model voor participatie en compensatie.

Financiële zekerheid

Wij bieden landeigenaren een mooie jaarlijkse vergoeding voor hun grond. Deze financiële zekerheid hebben wij zelf natuurlijk ook nodig. Low Carbon staat garant voor de financiering van de zonneparken. Zodra een zonnepark daadwerkelijk gebouwd kan worden, vraagt LC Energy de financiering aan. Op deze manier wordt alles goed en transparant geregeld. Wij moedigen landeigenaren dan ook aan om de samenwerkingsovereenkomst te laten beoordelen door een onafhankelijk financieel adviseur naar keuze. Dit gebeurt vervolgens op onze kosten.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van het bovenstaande? Schroom dan niet en neem contact met ons op. We staan u graag te woord.

NIEUWSBRIEF

    Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een project naar keuze.