BIODIVERSITEIT

LC Energy geeft (voormalige) agrarische gronden of stortplaatsen een duurzame bestemming én zorgt voor verrijking van de natuur. LC Energy haalt kavels uit de intensieve landbouw en laat ze letterlijk opbloeien. Onze zonneparken zijn hierdoor niet alleen gunstig voor de mens, ook voor het milieu, de flora en fauna. Met als doel: een gezonde en structurele biodiversiteit. Zie ook onze Blog: Zo maak je energieambities concreet met aandacht voor mens en natuur

Landschappelijke inpassing

Wij zien een zonnepark niet als een op zich staand iets. Een goede landschappelijke inpassing is essentieel. Om die reden werken we samen met de gerenommeerde landschapsarchitecten van Eelerwoude. Er worden watergangen uitgediept, bomen en struiken geplant en/of broedgebieden gecreëerd.

Lokale flora en fauna

Voor de lange termijn stellen we samen met Eelerwoude een natuurbeheerplan op. Onze zonneparken bestaan uit zonnepanelen en bloemrijk grasland, waar mogelijk omzoomd door opgaande groene randen. De te zaaien bloemzaden stemmen we af op de behoefte van de lokale flora en fauna.  Welke plant- en diersoorten willen we aantrekken of in stand houden?

Mark Elshof, Eelerwoude: 

“De tijd van grote kale vlaktes vol met glinsterende zonnepanelen is voorbij. Samen met LC Energy creëren we zonneparken die duurzame energie leveren, een positieve invloed hebben op de biodiversiteit en soms ook nog een recreatieve en educatieve functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan het houden van (pluim)vee, het plaatsen van bijenkasten of het telen van groenten rondom de zonnepanelen. Samen zorgen we voor goed renderende zonneparken waar grondeigenaren  trots op kunnen zijn en omwonenden blij van worden.”

NIEUWSBRIEF

    Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een project naar keuze.