Vormgeven van energie

Duurzame energie is de kern van de energietransitie. Op dat fundament bouwen we een weerbaar en solide netwerk voor de toekomst. Dat begint bij de energieopwekking met duurzame bronnen, en loopt via de distributie van die energie in het systeem, tot betrouwbare toegang tot dat netwerk. Op elk vlak wordt inventiviteit en voortvarendheid gevraagd. LC Energy helpt het vormgeven van deze duurzame toekomst door zich te focussen op de volledige vraag naar energieproductie, de leveringszekerheid en systeemintegratie.

Duurzame energievormen

Zonneparken

Zonne-energie is een cruciale schakel in het nieuwe landschap van duurzame energie. Met omvangrijke zonneparken benutten we die potentie ten volle. LC Energy heeft samen met partners meerdere grootschalige zonneparken ontwikkeld en opgeleverd.

In elk toekomstscenario speelt zonne-energie een hoofdrol. Het ontwikkelen en aansluiten van nieuwe zonneparken op het energienetwerk is een constant doel.

Meer info

Energieopslag

De energietransitie wordt complexer. Een van de grote vraagstukken van deze tijd is de capaciteit en stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk. Lokale energieopslag in batterijen speelt daar een onvermijdelijke en belangrijke rol in. Daarom richt LC Energy zich op de ontwikkeling van batterijsystemen.

Na duurzame energieopwekking is stabilisatie van het energiesysteem de volgende uitdaging. Energieopslag is daarvoor de voornaamste sleutel.

Meer info

Transport en industrie

Om de schaarste op het stroomnetwerk te vermijden, helpen we grote bedrijven in de industrie en transport. Dat doen we met behulp van innovatieve aansluitvormen. De lokaal opgewekte energie kan zonder het openbare stroomnet worden geleverd aan een of meerdere gebruikers.

Het lokaal voorzien van de industrie met duurzame energie lost een lokale behoefte op en ontlast tegelijkertijd het hele energienetwerk.

Meer info

Nieuwsbrief

Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze projecten.