Zonneveld Wijkerbroek West

in Wijk bij Duurstede

Panelen

Huishoudens

Hectare

MW

Wijk bij Duurstede

Projectfase

Laatste update: 24-01-2024

Nadat de Zonneparken Wijkerbroek Oost en West, respectievelijk 11 en 13 november 2023 officieel ‘online’ zijn gegaan, vond de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst met het Wijks Omgevingsfonds. In januari 2024 zijn er foto's gemaakt van het voltooide zonnepark Wijkerbroek West. (zie foto hieronder)

  • Ontwerp
  • Vergunning
  • Voorbereiding
  • Bouw
  • In gebruik

Foto's

Updates

Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Zonneveld Wijkerbroek West - Wijk bij Duurstede.

Bijzonderheden

Binnen het plangebied wordt er een proefopstelling gebouwd met experimentele projecten. De experimentele projecten betreffen de overkapping van perenbomen met semi-transparante panelen, respectievelijk het plaatsen van diverse bi-facial zonnepanelenconfiguraties om de impact van zonnepanelen op het bodemleven en de biodiversiteit impact te onderzoeken. Het laatstgenoemde zogenaamde SolarEcoPlus project geschiedt in samenwerking met TNO en Wageningen Universiteit (WUR). De plaatsing van de panelen voor beide experimenten zullen in het voorjaar geschieden als de grond weer te betreden is.

Meer weten over dit project? Gijs van Heemstra vertelt je graag meer.