Groen
Alle projecten zijn landschappelijk mooi ingepast in de omgeving. De parken worden ingezaaid met kruidenrijk grasland, er komen bijenkasten en insectenhotels. Rondom de parken komen hagen met onder andere ruwe berk, zwarte els, boswilg, Gelderse roos, kardinaalsmuts, rode kornoelje, sleedoorn, sporkehout, wegedoorn, en vlier. Hekwerken waar omwonenden mogelijk op uitkijken wordt begroeid met wintergroene Hedra. Daarnaast worden er nieuwe fruit- en notenbomen geplant. De bijen van de buren kunnen gebruik maken van de bloeiende bloemen in het park.
Bij twee van de vier parken zijn ook watergangen. Daar is ervoor gekozen om ecologische oevers aan te leggen met een geleidelijke overgang van land naar water. Bij deze natuurvriendelijke oevers, is er voldoende leefruimte voor planten, vissen, insecten, vogels en kleine zoogdieren.
Onderzoek en nieuwe bomen
Zodra het zonnepark in Wageningen gereed is, start LC Energy samen met Wageningen University met twee onderzoeken. Het meteorologisch onderzoek is bedoeld om te kijken hoe lokale bewolking de prestaties van het zonnepark beïnvloedt. Achter enkele zonnepanelen worden sensoren geplaatst om de zoninstraling te meten. De onderzoekers meten op die manier de invloed van het weer op de opbrengst van zonnepanelen.
Het tweede onderzoek vindt plaats samen met Stichting Het Levend Archief. Deze stichting zet zich in voor behoud van een verscheidenheid aan met uitsterving bedreigde bijzondere planten. Om de paar rijen zonnepanelen wordt er een inheems kruidenmengsel ingezaaid uit de nationale zadencollectie. De stichting monitort vervolgens hoe deze soorten zich verspreiden binnen het zonnepark. Deze kennis kan worden gebruikt bij andere zonneparken die werken met zaden van de stichting.
Bij het park in Stadskanaal is ervoor gekozen om in Groningen vijf hectare aan bomen te planten, met grote biodiversiteit.