08-12-2023

Subsidie Rabobank voor onderzoek buurtbatterij

LC Energy heeft een grote donatie van 12.500 euro gekregen van Rabobank Utrecht om onderzoek te doen naar een buurtbatterij. Rabobank ondersteunt organisaties vanuit het stimuleringsfonds om een maatschappelijk project te initiëren dat aansluit bij een maatschappelijke thema, zoals de energietransitie. Rabobank geeft met het stimuleringsfonds een deel van de winst terug aan de samenleving.

De interesse naar de mogelijkheden van een buurtbatterij is ontstaan tijdens informatieavonden voor de buurt over onze grote batterijparken. Daar werden door omwonenden herhaaldelijk vragen gesteld over de haalbaarheid van een buurtbatterij. Een buurtbatterij is een mooie manier om het stroomnet te ontlasten. Buurtbewoners kunnen met een buurtbatterij samen opgewekte stroom van zonnepanelen opslaan en verdelen, of op een ander tijdstip gebruiken, zodat duurzame stroom beter wordt benut. Zeker al de salderingsregeling zou worden stopgezet kan zo’n batterij veel voordeel opleveren. Maar in de praktijk blijkt het lastig om een buurtbatterij te realiseren. Tot op heden zijn er weinig projecten van de grond gekomen.

LC Energy kan met de donatie van Rabobank een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren om te kijken welke voorwaarden nodig zijn om een buurtbatterij te realiseren. In ons onderzoek bestuderen we diverse aspecten van de buurtbatterij. We onderzoeken niet alleen de kosten en baten, maar richten ons ook op juridische kwesties. Daarnaast nemen we praktische overwegingen mee, zoals de vereisten voor het verkrijgen van een vergunning, bepaling van de eigenaar en beheerder van de batterij. Het onderzoek wordt uitgevoerd door QING. QING is een duurzame energieconsultant en tevens een van de moederbedrijven van LC Energy.

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Laat uw gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze projecten.